Itt az új extra limitált Cristal

A Champagne Louis Roederer 241. születésnapi gáláján mutatta be első extra limitált kiadású, kivételesen sokáig érlelt Cristalját. A Vinothèque (vagyis vinotéka) nevet viselő 1995-ös évjáratú pezsgőt 10 évvel ezelőtt degorzsálták, ám ezek a palackok nem kerültek piacra, a champagne-ház ugyanis minden évben a Cristal presztízscuvée körülbelül 5%-át visszatartja további érlelésre. Az 1995-ös brut és rosé... Tovább..


A Champagne Louis Roederer 241. születésnapi gáláján mutatta be első extra limitált kiadású, kivételesen sokáig érlelt Cristalját. A Vinothèque (vagyis vinotéka) nevet viselő 1995-ös évjáratú pezsgőt 10 évvel ezelőtt degorzsálták, ám ezek a palackok nem kerültek piacra, a champagne-ház ugyanis minden évben a Cristal presztízscuvée körülbelül 5%-át visszatartja további érlelésre.

Az 1995-ös brut és rosé Vinothèque-ben a dosage (vagyis a degorzsálás után az expedíciós likőrrel kialakított cukortartalom) a Cristalnál megszokott 9 g/l-nél alacsonyabb, 7g/l, ami a pincemester elmondása szerint a hosszabb seprőn érlelésnek köszönhető (a Cristal hét évet tölt seprőn, ez a tétel tízet).

Mindössze 400 palack brut és 200 rosé kerül piacra, így a globális kínálat is meglehetősen szűk marad. Az Egyesült Királyságba például csupán 48 palack brut és negyedannyi rosé jutott.

A bor bemutatóját „szürrealista látványosság” keretében a Roederer reims-i központjában tartották október elején, méltóképpen megünnepelve ezzel a cég 241. évfordulóját.


Source: Vincemagazin HU


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (30)