Elektromos töltőállomás a szőlőben

A Tornai Pincészet és az MVM Partner Zrt. a borászat Somló hegyi központjában elektromos töltőállomást helyezett üzembe, ami fontos lépés az energiatudatos gasztroturizmus fejlesztése és a hazai elektromos közlekedés elterjesztésének irányába. Az új gyorstöltő tovább növeli Nyugat-Magyarország elektromos autóval történő átjárhatóságát. A beruházás az egyik legjelentősebb magyarországi közlekedési útvonal, a 8-as főút mentén valósult meg... Tovább..


A Tornai Pincészet és az MVM Partner Zrt. a borászat Somló hegyi központjában elektromos töltőállomást helyezett üzembe, ami fontos lépés az energiatudatos gasztroturizmus fejlesztése és a hazai elektromos közlekedés elterjesztésének irányába. Az új gyorstöltő tovább növeli Nyugat-Magyarország elektromos autóval történő átjárhatóságát.

A beruházás az egyik legjelentősebb magyarországi közlekedési útvonal, a 8-as főút mentén valósult meg rekordidőnek számító 3 hét alatt. A töltőállomás egy átlagos kapacitású akkumulátort 1–3 óra alatt tölt fel, szemben a hagyományos töltési módok 6–8 órás idejével, ráadásul az autósok ingyenesen vehetik igénybe.

Az ehhez hasonló fejlesztések turisztikai és gasztronómiai szempontból is fontosak, hiszen az e-töltőállomások vonzóbbá teszik a vendéglátóhelyeket. „Az MVM Partner Zrt. aktív szerepet vállal az elektromos autózás elterjedésének támogatásában. Az a célunk, hogy Magyarország akadály nélkül átjárhatóvá váljon elektromos járművel” – mondta az ünnepélyes megnyitón Tóbiás János, az MVM Partner Zrt. osztályvezetője.

„A Tornai Pincészet a Somló hegy rendkívül gazdag kultúrájának modern gyarapítója. Mottónk: Tisztaság gondolatokban, emberi kapcsolatokban, környezetben. E varázslatos hely nem csak a miénk. Elődeinktől kaptuk, utódainknak adjuk tovább. A mostani együttműködés segít értékeinek megőrzésében és gyarapításában” – tette hozzá Tornai Tamás, a pincészet tulajdonosa.

Hazánkban évről évre nő az elektromos hajtású járművek száma, és ezt az örvendetes tendenciát csak az infrastruktúra folyamatos fejlesztésével lehet fenntartani. A Tornai Pincészet a Somló legrégebbi családi borászataként 70 éves történetében mindig úttörő szerepet játszott az új, innovatív megoldások alkalmazásában, ebbe a sorba illeszkedik a mostani fejlesztés is.


Source: Vincemagazin HU


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (12)